Hipp hipp hurra

I dag är det min födelsedag ( hipp hipp hurra!!!)..Annars börjar bli smått nervös angående tjänsten jag sökt. Hur kommer det bli? Vart kommer jag vara? Hmm....ska man vara nervös på sin semester? Nej, de tycker jag låter orimligt. Fy jag behöver nog komma hemifrån ett tag. I morgon ska jag åka till stockholm ensam för första gången. Jag måste erkänna att det är lite pirrigt...Men min älskade kompis Iza har lovat att stå beredd när jag kommer, nog tur det=)...

Vi hörs..puss och kram

Världen har förlorat en av sina störta musik genier nånsin!

Så har världen förlorat en av sina absolut största musik genier genom tiderna. Michael Jacksson R.I.P!
Visst kan jag erkänna att även fast hans musik är näst intill obeskrvlig så har jag många gånger undrat vad som förekommit i denna mans inre. Var han verkligen skyldig till alla de anklagelser om sexuella ofredanden mot minderåriga? Och var han verkligen så konstig och förvirrad som han framstod på tv i bland? Eller var det hela helt enkelt ett simpelt pr trick? Aldrig har väll en artist ( förutom då Elvis) varit så omtalad som just Michael, det käns aningen konstigt att han inte längre finns bland oss. Men en sak är säker, hans musik kommer leva kvar länge länge i hela världen. Han kommer på så vis alltid förbli odödlig!

semester rutiner

Nu har jag avnjutit tre dagar av min semester och jag kan redan nu se ett mönster skapas i tillvaron.

1. jag vaknar alltid runt 6-7 av att skatorna för oliv utanför sovrummet.

2. Lyckas ( på nå vis) somna om till halv 10.

3. Kokar kaffe

4. Tar en spring runda

5. Duschar samt äter frukost.

6. Solar

7. Förbereder middagen

8. Duschar igen

9. Åker ut på Sveg i diverse ärenden

10. Kollar på tv innan jag lägger mig

Så här har det alltså sett ut de senaste tre dagarna. Riktigt mysigt faktiskt.  Skönt att inte ha nån tidspress på sig. Nu ska jag fira min födelsedag på söndag innan jag åker till stockholm på måndag.
Vi hörs...

Första dagen på mitt livs första semester!

Första dagen på semestern fick inte en drömstart precis. David skulle åka till Norge halv 4 imorse och givetvis vaknade jag som är så lättväckt då med. När David hade åkt kunde jag inte somna om. Tror jag hamnade i nån halv dvala mellan kl 6 och 9 sedan gav jag upp. Fåglarna utanför fönstret gjorde inte mina försöka att sova bättre, jäkla skator! Jo, jag skrev ju förut att jag skulle klå mina 4,5 km som jag sprang i förrgår, det gjorde jag med! Med hela 6 km!!!! STOLT!
Efter en fruktost och kopp kaffe gick jag ned i källaren för att starta en maskin tvätt. Sedan fortsatte jag ut på gården där jag sopade rent garage nedfarten från pollen och kvistar. Nu är det sååå fint :). Jag fortsatte min förmiddag med en sväng ner på Dollarstore och sedan diskade jag innan jag tog på mig lparkläderna och åkte upp till Dammen för att springa lite ( blev bara 4 km i dag).  Jag överväger att åka till stockholm på måndag för att besöka min älskade iza. Saknar henne så mycket :(. Nä nu ska jag försöka fördriva resten av dagen med nått vettigt, längtar redan tills älsklingen slutat jobbet sitt så vi får prata lite.
Vi hörs!...
p.s. det är inte förbjudet att lämna en kommentar;) d.s.

Efter regn kommer sol

Vaknade i morse av fågelkvitter vilket bådade gott. Nu skiner ÄNTLIGEN solen efter en evighet med regn och blåst. Jag hoppas verkligen att det håller i sig. I går kväll var jag ute och sprang ( 4,5 km) så i dag ska jag försöka klå det och springa 5 km tänkte jag. Hoppas jag orkkar hela vägen. Känner mig mer motiverad att springa när det är fint där ute än när det spöregnar. Nu sitter jag vid köksbordet och väntar på att David ska vakna, det är hans sista dag här hemma, han åker tillbkaka till Norge i 2 veckor igen imorgon bitti. Och jag som börjar min semester då=(. TRIST!  Men vi får iaf en semestervecka i lag innan jag börjar jobba igen.  Vi har planerat en tripp till sundsvall med hotellmys och en massa shopping. Man kunde boka ett kärlekspaket så vi tänkte göra det=). Där ingick: 1 natt i nyrenoverat dubbelrum, en liten present, 2 rätters middag med vin eller öl till maten, frukostbuffé m.m. Allt för 945/ pers! Helt ok pris enligt mig!
Nej nu ska jag ta och dra upp David ur sängen. Vi hörs! puss puss

en bra start på helgen ;)


sorg och glädje i ett

Så har jag gjort min sista arbets dag på förskolan i Lillhärdal. Det käns ärligt talat för jävligt. Kommer sakna varenda unge så otroligt mycket! Nu hoppas jag på en ljusare framtid ute på arbets marknaden så att även jag kanske kan få ett jobb där jag får stanna mer än 1 år. Jag genomled inte 3 års studier för halvårs vikariat precis. En ljusstrimma i det hela är att jag denna dag även börjar min s emester...jippie!!!! För första gången i mitt 23 åriga liv ska jag få vara ledig i 3 hela veckor och dessutom få betalt för det! Jag har inte funderat så mycket på vad jag ska göra under denna semester, men jag ska ta det väldigt lugnt...så mycket vet jag iaf.... Och vad kan vara bättre än att fira sin semester start med ett glas vin? Mmmm...och en underbar sambo i samma soffa? Ja, det kan helt enkelt inte bli bättre än så här...eller jo, om jag fick komma tillbaka till Lillhärdal igen vill säga....Hoppas!

Ett stort tack till alla er föräldrar!

Först och främst vill jag tacka alla föräldrar som kämpat för att få ha mig kvar i Härdal! Det värmde otroligt mycket på mötet i går att få veta att man är uppskattad och omtyckt. Jag hoppas på det bästa, även om jag inte vågar hoppas allt för mycket än. Jag vill verkligen vara kvar och det skulle betyda otroligt mycket för mig i fall jag fick det med. Men tyvärr får man inte alltid som man vill. Men jag hoppas in i det sista. Och om jag absolut inte skulle komma tillbaka vill jag att ni ska veta att det här har varit ett underbart år som tog slut alldeles för fort. Men som sagt nu hoppas jag att det blir bra, om inte för oss så för barnen. Oavsett vad som händer....

Härjedalens kommun, sämst i sverige???

Sitter på jobbet och kollar ut på det förbaskade rgnet här utanför. Hur deprimerad blir man inte av det då??? I kväll har vi föräldramöte på dagis så jag stannar kvar efter jobbet, det blir mycket enklare ( och billigare) än om jag skulle åka fram och tillbaka igen. Mötet kommer främst att handla om de nya förändringar som kommer ske i huset inför hösten. Det ska ju in två nya personal. Det börjar kännas riktigt gruvsamt då jag snart är inne på min sista arbetsvecka innan jag slutar. Jag bävar inför nästa fredag då det är min sista dag, varför ska man behöva lämna ett ställe som man trivs på??? För att sedan behöva återgå till ett ställè där man inte vill sätta sin fot? Härjedalens kommun måste helt sonika vara sveriges dåligaste kommun!  Kolla bara på hur dem resonerar i vissa frågor!!! Det är då ingen som tänker på barnens bästa utan det hela handlar om att spara in en massa pengar så långt det går. Och så säger man att barnen är de viktigaste vi har? Yeah right, det märks ju verkligen!  Kanske man helt enkelt ska ta sitt pick å pack och flytta till ett annat ställe? Lämna en kommentar vet ja.

under min semester vill jag...

Nu är det nära och då menar jag RIKTIGT nära! Till vad undrar säkert ni och då kan jag berätta att det är till min semester jag menar.  Ska av verka en arbetsvecka till sedan är jag ledig i 3 ljuvliga veckor. fast om vädret ska fortsätta se ut som det gör just nu så blir de nog inte så mycket utomhus aktiviteter så som sol och bad. Och det är ju liksom det som hela semestern går ut på tycker jag. Jag skulle vilja åka på någon liten utflykt någonstans med, om det så bara vore över en helg. Just för att få komma i väg från sin vardag ett tag. Är det någon som har några förslag är ni välkomna att skriva det i kommentarfältet. Jag själv hade ett förslag om att åka till sundsvall en helg och bo på hotell, kolla på bio m.m. Vad tycks?
Hur som helst har jag beställt en massa sol och värme tills min semester och det är allt bäst för väder snubben däruppe att han levererar detta i tid!!!!!!

Med elelr utan alkohol, Grattis!

Jaha då har både studenten och nationaldagen svischat förbi. Inte konstigt att åren går fort.  Jag och min familj åkte till östersund för att se Patrik ta studenten och det var väldigt annorlunda mot för hur det var i lilla sveg när jag tog studenten där. I  östersund ropade rektorn ut klass efter klass sedan fick dem går bakom ett "skynke" och ner på en stor trätrappa där de fick sjunga eller skrika ett tag innan det var dags att gå ner och leta igen sina nära och kära. Och kortegerna sedan!! Vilka maffiga saker! Här är det påkostat minsann! Stora lastbilar med flak, tak över huvudet samt en egen inhyrd musikanläggning.... Inte konstig att ens egen student kändes som något fjuttigt i kontrast till detta. Vi hade en liten släpvagn som vi kopplade på efter omvårdnadspogrammet. Och en liten bärbar stereo som vi slängde upp på ett litet bord. Ja, ni ser ju själv skillnaden här....Hur som haver är studenten en av dina viktigaste dagar i livet och jag tycker man har all rätt att få njuta av den!!! Med eller utan alkohol....Grattis ALLA studenter!!!!!!!!!11

Ystra studenter i blåsväder

Nu närmar sig semester  med stormsteg och det innebär även att jag tyvärr måste sluta på mitt jobb som jag trivs väldigt bra med. Det käns väldigt trist men så är lagen här i Härjedalen. LAS listorna går före.  Ja ja inen idé att gråta över det nå mera just nu.
I helgen var det helt underbart väder med 27 grader i skuggan!! Och i dag är det molnigt, blåsigt och nu är det ynka 9 grader ute. Snacka om kontraster.
Min lillebror tar studenten på fredag och vädret ser inte allt för lovande ut. Förra året vid den här tiden var det kokhett när vi stod och väntade utanför kyrkan..Man formligen flöt bort.
Jag har även hunnit avverka premiären av folkparken storön här i sveg och det var så där måste jag säga..Jag har haft roligare än så. Vi gick vid 1-halv 2 tiden ungefär. Jag har också avverkat 6 underbara år med min sambo ( i söndags) och jag har fått super fina blommor (rosor) och även en liten present:). Hoppas verkligen att vi får fira ytterligare 6 år tillsammans=).  Annars har det inte hänt nå vidare spännande på sistone, eller jo det skulle väll kunna vara de ystra studenterna som stod och sjöng för fulla muggar utanför mitt sovrum vid 3 tiden i natt..Men man tar ju faktiskt bara studenten 1 gång i sitt liv;). Skulle tro att dem hade haft en livad kväll där de gick med mössorna på sne. Var helt enkelt tvungen att skratta för mig själv=).

RSS 2.0