Hemska inträffaden under de senaste åren....

Satt och diskuterade om alla hemska självmord som inträffat runt om Härjedalen de senaste åren. Bara i lilla Hoddal har minst 5 st ( så vitt jag kommer i håg) valt att ta sitt liv. Hur kan man må så himla dåligt att man inte finner någon annan utväg än denna??? Och hur kommer deras nära att orka gå vidare efter dessa tragedier? Jag bara undrar...Själv var jag med om en riktigt bisarr sak för några år sedan efter att jag och min sambo nyligen flyttat in i en lägenhet i centrala Sveg. I hyreshuset bakom oss hade plötsligt en bekant till min sambo beslutat sig för att hoppa från 2:dra våningen rakt ut mot en astfaltsparkering. Som tur var gick allt bra och jag hoppas och tror att denna person mår skapligt nu för tiden. Vart är världen på väg egentligen? Det verkar som om det händer mera hemskheter där ute än roliga saker. Är det bara jag som tycker så här? Eller finns de flera som upplevt det på samma sätt? Jag tycker det här är något hemskt och som borde ( förhoppningsvis) öppna ögonen på de politiker som tycker att man ska skära ner på tjänster inom omvårdnad och psykiatrin. Utan bra hjälp kan inte heller människorna må bra...

Smått & gott om tankar å HIG

I morgon ska man till stora staden här i norrland, nämligen Östersund. Där ska jag träffa gamla vänner, inhandla diverse små saker till huset samt avnjuta lite hederlig shopping. Käns som ett bra sätt att spendera en lördag på och speciellt om man dessutom är ensam hemma i 12 dagar i sträck. Till alla som funderar på att läsa vidare kan jag bestämt avråda er alla från högskolan i Gävle. Under min utbildning har jag stött på mera strul än jag fått lärdommar. Så läs hellere mot exempelvis Falun ist....Jag lovar er att ni kommer få det mycket bättre där.  

nockad totalt

Måndag morgon börjar med att man sätter sig, stelfrysen i bilen och åker till jobbet. Där försöker man överleva en heldag och jag lyckades faktiskt efter lite god viljestyrka. Kände dock i går eftermiddag att detta inte kommer att gå...mycket riktigt..I morse var det bara att ge upp alla funderingar på att åka till jobbet och ist snällt ligga i sängen. Jäkla förkylning! Bara att knapra ipren och se glad ut....

Byhåla kontra Lars-Kristerz

Kvällens stora event i Sveg, eller förresten det borde stå helgens event i sveg är dagens dans på folketshus till inga mindre än Lars-kristerz! Tvärt emot alla andra svegsbor bojkottar jag och sambon detta. Vi nöjde oss med att åka runt i saaben och tittade på att fylletrattar och uppsminkade fjortisar som tror att dem med hjälp av lite oskyldiga blinkningar ska kunna komma in fast åldersgränsen är på 18 år. Lika roligt var det att kolla på kontrasterna i bil väg...några nyare modeller kontrade epa-traktorer...Herre gud, bor vi i en norrlands by eller??? Så vad händer en sådan här helg på andra håll i sverige då;)?

party sugen grann tant

Detta är hemskt! Här sitter jag snart 23 år gammal och inser att min granne på 70 år har ett livligare "uteliv" än jag! Jag menar, hur bra käns det här nu då? Ok, vi tar det från början så att alla hänger med. Det hela började i går kväll när jag praktiskt taget hade kunnat gå och lägga mig klockan 20.00. Jag lyckades trots allt hålla ut till kl 21. Jag somnade genast men vaknade ganska snart igen av att det stökades runt och väsnades i grann tantens lägenhet ( det är väldigt lyhört där jag bor). Det fortsatte att väsnas och jag hörde hennes ytterdörr öppnas och slå ogen. Jag var ärligt talat nästan övertygad om att hon hade kollavippat elle nå och att det var anhöriga eller ambulansmän där för att hämta henne. Jag kollade på klockan som visade 00.30 och tänkte att det här kan inte stå rätt till. Så jag steg upp och gick fram till vår ytterdörr för att kika ggenom kikhålet. Gissa vad jag såg???? Där stod min granne i dörröppningen glatt pratande med några andra damer ( som faktiskt verkade lite halv lulliga). Hon hade alltså haft besök till halv 1 på en onsdags natt!!! Jag är glad om jag lyckas håla mig vaken till över 10 på helgerna!! Herre gud, detta måste fixas till och det genast!! Hjälp...

Glassigt, enkelt jobb? Yeah right!


Många kanske tror att förskollärar jobb är de glassigaste jobbet som finns...big news for you all, ni har fel!!!! Jag började på mitt nuvarande jobb i juni och under den här perioden har bland annat följande incidenter inträffat:

¤ En förkylnings epidemi slog ut 4 av 6 ordinarie i 2 veckor. Till detta fanns endast 1 vikarie att tillgå. Som extra krydda på moset tillkom under denna period inskolningar och utvecklingssamtal.

¤ Nära anhöriga till många i personalen omkom hastig och tvärt.

¤ Höga kölistor kontra lite personal.

¤ Huset skulle renoveras mitt upp i allt de röriga och vi fick utrymma huset med alla barn i flera månader.

¤ Vi hade faktiskt också ett barn som blev riktigt dålig för några veckor sedan.

Jag jobbar alltså på småbarns avdelningen där det finns 12 1-2 åringar inskriovna på 3 heltids personal. Det är enligt min mening alldeles för få!!!  Här snackar vi alltså barn som kräver uppmärksamhet  och uppsyn non stop! Kollar man bort 1 sekund kan man ge sig på att någon klättrar längs fönsterbrädorna eller nå liknande...Så att jobba på dagis är inte alls så enkelt och lugnt som många kanske tror..och om ni inte tror mig är ni välkomna att testa på för en dag!!!


Könsmanual önskas

Nu är det bekräftat, killar och tjejer kommer från två helt olika planeter! Varför tänker vi inte på samma sätt? Eller ännu bättre är, varför kan vi inte förstå oss på varandra? I dag hade en kompis killproblem och jag kände igen mig i hennes dilemma. I bland käns det som att killarna värdesätter vännerna framför kärleken medans tjejer snarare gör tvärtom. Sedan blir det konflikter om detta. Jag måste erkänna att jag är pedantisk när det gäller hur det seer ut i mitt hem. Jag blir galen om det ligger saker överallt ( vilket det ofta gör när min sambo är hemma) och om det är damm/ skräp på golvet. Min sambo däremot struntar fullkomligt i detta och använder ofta standardfrasen: äh, vi kan väll göra det i morgon? När jag pekar på högen av disk i köket. Det hela slutar oftast med att jag diskar och bygger upp en inre irritation om varför han inte kunde ta tag i disken en endaste gång frivilligt! Det borde finnas en manual i hur respektive kön fungerar och den borde skrivas omedelbart!!!!!

pinsam sanning

Nu har jag kommit en bit på väg med mitt nyårslöfte om att träna mera. Jag har, som säkert de flesta vet, börjat åka skidor. Men det värsta är att jag är så himla folkskygg! Helst skulle jag vilja vara alldeles ensammen i spåren. I dag när jag var ute och slet mig runt 5 km spåret svischade plötsligt en elev från skidlinjen förbi mig. Det såg så himla lätt ut för henne och tro mig när jag säger att hon hann passera förbi mig 2 ggr under min rutt! Hur pinsamt är inte det på en skala???? JAg hoppas bara att jag får upp farten efter några gånger så jag också kan svischa i spåren! Nu ska jag ta hand om min sargade kropp....

Mitt nyårs löfte

Som många andra gav jag ( tyst för mig själv) nyårs löftet att börja träna mera. Jag ingav faktiskt löftet innan nyår och hann också tjuvstarta lite granna. Med detta menas skidåkning ( ca 6 gånger) hittills! Hur långt jag åkt i spåren var dock en annan sak. Jag har även försökt tänka på vad jag stoppar i mig vilket inte heller är så lätt alla gånger. En gång i månaden blir jag nämligen extremt sötsugen  och då  blir intaget därefter.  Så vi kan nog konstantera att allt som allt kommer detta att gå plus-minus-noll. Men då har jag iaf försökt ;). Tror jag hamnat i någon form av 20 års kris dessutom, vilket medför allvarliga tankar om hur livet sett ut i fall jag inte gjort elelr gjort andra val här i livet. Nu ska inte detta misstolkas för jag är nöjd med mitt liv så som det ser ut idag. Men i bland kommer tankarna farande.
Nu är jag alltså alldeles ensam hemma för första gången på två veckor och det käns konstigt. Har ju precist börjat vänja mig med att vakna upp med David varje morgon. Jag hoppas bara att dessa två kommande veckor går fort! I dag har jag faktiskt inte varit till vårat hus ( inte än iaf), käns som man behöver undvika att vara där allt för mycket med risk för att bli riktigt less. Och det är de sista man behöver om man vill att det ska bli klart någon gång.
 I går hade vi -35 här hos oss..bara att hoppas att det blir mildare framöver!!!!!

Renovering, en relations dödare

Renovering= the end of a realationship. Inte riktig då, men det skulle faktiskt kunna vara så! I dag är det ca 3-4 veckor sedan vi började på att renovera vårt hus. Vi har sagt att vi ska fokusera på vårt vardagsrum, sovrum, hallen samt köket till en början för att sedan ta de övriga rummen längre framöver. I dag har jag stått ( eller suttit för den delen) och målat lister. Klockan 14.30 var jag gör less och mäkta irriterad på min sambo som  hela tiden skulle lägga sig i hur jag målade.  Det hela resulterade i att jag stack i väg till motionsspåret för en skidtur. När jag kom tillbaka var jag mycket lugnare och min kära sambo låg inte längre risigt till.  I morgon ska vi ta i tu med golven nu när vi äntligen har hitat ett slippapper som fungerar gentemot golven. Sedan ska taket i hallen få sig en omgång och om vi hinner blir det då äntlgien färg på väggarna!!! Nu är vi på väg!  Nästa projekt blir att hitta laminatgolv till köket och fixa en n y matta till hallen. Tur man har kontakter inom familjen ;).  Svägerskans kille är mattläggare så där är det grönt. Det jag gruvar mig allra mest för är köket med dess inredning från 50-talet!!! Allvarligt talat, det ser för jävligt ut! Allt ska bort..kyl, frys ja allt!  Tur man har fått påökt på jobbet...käns som det behövs.  Nu är det en varm skön säng somm gäller och en ny dag igen imorgon. Sedan börjar allvaret igen på måndag..käns trist nu när man varit ledig så länge att behöva jobba igen. Men men..ska man ha pengar så får man allt slita för dem. 
Vi hörs!!! Ha dä....

julens härligheter och det "nya" huset

Efter alla dessa helgdagar med tillhörade alkoholvanor är det skönt att till sist få några dagar att hämta igen sig på innan man ska återvända till jobbet igen. Julen firades sedvanligt i Hoddal för att återvända till sveg under kvällen och förenas med sambo m. familj. Nyår tillbringades hos kompisar i en stuga i fjällen.  Till detta hör också after ski och en fin fin middag med tillhörade alkoholhaltiga drycker. Ja, ni hör ju själv åt vilket håll det lutade åt ;). Hur som helst så ska dessa sista dagar gå till renoveringen av vårt hus. Vi har nu spacklat klart och börjat måla i hallen. Sedan ska golven fixas och till sist köket. Näpp nu ska slipen få sig en omgång =)...Vi hörs...puss å hej

RSS 2.0