skyltsöndag i lilla Hodddal

I morgon är det på riktigt...nu finns det ingen återvändo! Jag menar, när julskyltningen kommer så vet man att nu är julen snart här på fullaste allvar. Har äntligen fixat alla julklapparna och plånboken gapar tom..igen...Kanske man kan få en slant i jul om man är riktigt snäll? Just nu vräker snön ner här utanför köksfönstret och julstämningen kryper allt närmare in på skinnet. Och jag har dessutom avancerat min körning under helgen! Nu kryper jag inte längre fram runt 50 utan i hela 90 km/h!!!! För att vara första vinterväglaget efter olyckan så är det bra för att vara jag..blev som de flesta kanske redan vet otroligt åkrädd efter den.

Nä nu ska jag ta en nybakt lussebulle och kanske sova en skvätt...

Ha en trevlig första advent!



På "promenad" i skoskydd!

Bristen på sömn de senaste dagarna har gjort att min hjärna är = mos. Jag har legat sömnlös sen i söndagsnatt och funderat på allt mellan himmel och jord, men mest över arbetet och min examen. Nu är det verkligen nära! I går gick jag runt på dagisgården med skoskydden kvar!!!!  Hallå och god morgon...Snacka om att mina kollegor började fundera..Hoppas att det blir bättre fram mot helgen.
Bara jag vet vart jag bor så borde resten vara ok=)... Men...man vet aldrig.

Panik i snökaoset!!!!!!!!

I morse, eller i natt rättare sagt..klockan 01.30 var det då dags för min sambo att åka tillbaka till Norge i gen. Det sista vi såg på tv´n i går kväll var ett varningsmeddelande över att flygen från Arlanda kunde bli inställda. Mycket riktigt...vid tio tiden satt David fast på Arlanda och tog sig absolut ingenstans.....Det sista de hörde var att man skulle försöka omdirrigera flygen till Norge. Så när klockan var halv 2 satt de fortfarande och väntade på flyget till Danmark ( Arlanda-Danmark-Bergen) som naturligtvis var försenat.  Vid 3 tiden fick jag då de sista meddelandet där han skrev att de äntligen kommit i väg....stackars älsklingen...och som grädden på moset kunde han inte sova i natt heller. Vem skulle kunna det när man vet att man ändå ska upp runt 1 på natten?. Nu hoppas jag bara att han äntligen kanske ha kommit fram till Bergen i säkert förvar. Själv får man leva med att bilen blir översnöad på engång när man stannat den. Sådant 'är livet i ljuva Norrland kära vänner....
Men så är vi tåliga också;)

panik ångest

Sjukskriven från jobbet på en fredag...vilken härlig start på helgen. Tur jag hinner få undan lite plugg under tiden. Det börjar se ljusare ut enligt min handledare så jag hoppas och önskar att detta ska gå vägen. Vad ska jag annars göra när min anställning går ut i december???? Gå arbetslös? nej tack! Och vi som troligen ska flytta in i hus i tron om att min ekonomiska framtid var säkrad..snacka om att man inte ska ropa hej föränns man är över bäcken.  I värsta fall får jag gå som vikarie, men det känns också osäkert.  Aja, allt ordnar sig får jag hoppas.. Men lite panik ångest  har man allt.

Nån som är sugen på en utlandsresa kanske?

Nääää!!! Nu får det vara nog..var är solen och värmen? Vi är bara i November månad och jag är redan le på vintern! Tänk att behöva skrapa rutorna och borsta av bilen varje morgon....konstigt att man blir le? Det enda positiva med vintern är julen med all dess stämning. Jag ÄLSKAR julen! Tänker på min kära fru Izabelle som ligger på någon strand i Thailand nu och steker sig...avis, jag??? Nä aldrig! Nån som är sugen på en utlandsresa kanske?

snurrigt värre....

I dag är det sådan här dag då allt är snurrigt....Jag är inne på att det är onsdag i dag fast det bara är tisdag. Vilken tur att en kollega påminde miog om att  mötet var imorgon, annars hade jag åkt hit i kväll.
I kväll ska jag på spinning på första gången sedan jag flyttade till sveg, känns lite så där=). jag har gått på spinning regelbundet hemma i hoddal förut, men som sagt det var ett år sen=). Undrar om benen bär mig imorgon? En massa härlig snö har vi fått också, nu står det inte på föränns vi har julen in på  knuten:)..längtar redan!


Passé

Ännu en helg är passé

Detta var alltså den helgen då jag skulle åka till Gävle för att umgås med min kära kompis Nadja. Tyvärr var inte detta något som vädergudarna instämde i utan dem fixade passande nog(eller inte) blixthalka lagom till lördag morgon. Tänkte försöka att åka iaf, men efter ca 2 mil av 30km/h insåg jag att det inte skulle gå. Älskade Nadja om du läser detat hoppas jag att du fick en någonlunda bra helg ändå.
Min handledare skickade ett mejl på fredag eftermiddag där hon tyckte att jag skulle ringa henne runt 11 tiden på lördagsförmiddagen för att diskutera min uppsats. Nervös och ängslig gjorde jag som hon bad om och fick alltså bekräftat att min uppsats inte riktigt höll måttet för en c-uppsats. Jag hade följande förslag att välja på:

¤ Vänta tills i mars med att fortsätta med uppsatsen. ( not gonna happen!!! Jag ska min examen NU!!!!)

¤ Göra om den till en B-uppsats ( vad de innebär för min examen vet jag inte)

¤ Jobba på som sjutton och hoppas på det bästa.

Vi kom överrens om att jag ska jobba vidare med uppsatsen samtidigt som min handledare ska kolla vad det innebär för min del att göra en B-uppsats ist för en C-uppsats. Bara jag får ut min examen som jag slitit för i 3,5 jävla år!!! Eller får? Jag SKA ha min examen...C-uppsats eller ej!


Nu skiter jag i allt!

I bland kännns det som om jag skulle vilja skita i precis allting som är runtokmkring. Gud vad skönt det skulle vara att bara strunta i den där jäkla c-uppsatsen som ligger och tär på samvetet, eller om jag kunde strunta blankt i alla måste hit och dit. Jag har vissa dagar då jag känner för att bara vara alldeles ensam och bara vara jag...Men tyvärr funkar inte livet på det viset och det är bara att bita i hop. Och förhoppninsvis kommer det någonting bra ut av det hela i slutändan.....

Familjen i de norrländskaskogarna

I helgen var hela familjen ut i den djupa norrländska skogen för att ta årets julgran...Det var bara snön som fattades så hade jag haft en riktig julkänsla! Pappa hade varit så snäll och grävt fram ett par stövlar i storlek 40, passar jätte bra på en som har storlek 37 i vanliga fall. Kändes som om fötterna rörde sig, men skorna stod stilla på samma ställe. Hursom helst hittade vi 2 fina granar som vi tog hem...Mina ben var väldigt möra efter att ha gått uppför i ALLDELES för stora stövlar! Antar att tanken på att julen snart är här gör mig alldeles sprallig, gick t.o.m. och sjöng jullåtar på jobbet i dag..lite tidigt kanske...
Jag var in på Dollarstore och handlade lite smått och gott..dröm om min glädje när jag ser att dem fyllt butiken med julsaker!!! Nu är det nedräkning på riktigt.....


Minus med mitt yrke är:

Utvecklingssamtal ja..det är ju alltid lika roligt. Först ska man boka in en tid med vårdnadshavarna för en träff och det som de flesta inte verkar förstå är att vi i personalen bara får ha samtal under vår arbetstid.  Så när föräldrarna suttit hemma och funderat i godan ro om en lämplig tid kan man inte begära 18.30 på kvällen..sorry, det funkar inte så. Sedan är de ju det här med informationen om barnet. Det kanske inte är så roliga saker att berätta alla gånger, men samtidigt kan man inte sitta och ljuga heller. Sanningen måste fram oavsett hur otrevlig den är. Men det är inte roligt att sitta där och förklara och försvara det man konstanterat för irriterade föräldrar som självklart vill att deras barn ska vara felfri. Det är väll ändå inte så konstigt att dem vill det? Det hade jag också velat om mitt barn...Ja, detta är ett himla flaxande hit och dit och det tar enormt med kraft och energi.....
Hoppas bara att det kan leda till något bra i slutändan....

Dagen D och lite annnat!!

Nu kommer den närmare och närmare, jag pratar naturligtvis om dagen med stort D. Nämligen dagen för min examination!!!!!!!! Om bara 5 veckor kommer jag att komma tillbaka till sveg som utexaminerad förskollärare!!!! Eftern3,5 år av kämpande och pendlande hit och dit känns det alldeles underbart..det här kommer att bli den bästa Lucia och Julafton någonsin! Fast jag har ju många minnen i från mina Gävle vistelser också som jag nog alltid kommer att komma i håg.
Som tex den gången jag och Anna delade rum med en som tydligen var efterlyst av polisen, hon hann dock sticka innan polisen kom dit, eller den gången en man föll i hop utanför vårt fönster och vi sprang ut och fick ringa efter ambulans.

Självklart kommer jag också att föralltid komma i håg de underbara 5 veckor jag hade på Malta med mina underbaraste, snällaste, sötaste tjejer från Gävle. Jag var nämligen utbytesstudent för alla ni som inte visste det.
Nadja, Christina och Sofie ni kommer ALLTID att vara mina maltagirls;)....

Nu är det som så att jag redan ( trots att jag inte är riktigt färdig ännu) har ett heltidsjobb på förskolan i Lillhärdal. Den bästaste förskolan i hela världen om jag får säga det själv. Jäg måste säga att jag haft en offantlig tur som lyckats ha jobb oavbrutet sen gymnasiet, trots studierna. Under 3,5 år har jag jobbat med följande:

¤ Jobbat som so-lärare för år 4-6 i Ytterhogdal under 1 år.
¤ Jobbat inom äldrevården i Ytterhogdal under 1 år.
¤ Gått på långtidsvik på en förskola i Sveg ca 10 mån.
¤ Jobbat som Hemkunskapslärare för högstadiet i Sveg ca 3 månader. ( detta kombinerat med vikariatet på förskolan i sveg).
¤ Jobbat på förskolan i Lillhärdal ( i skrivande stund 6 månader)..

Jag kan nog ändå konstantera att jag är nöjd med hur mitt liv artat sig....
Trevlig Helg!!! Puss å hej


Lite halv dant

Nu sitter jag här...tillbaka till brottsplatsen igen..är hemma i hoddal över helgen. I morgon ska jag byta till nya fräscha vinterdäck på bilen...och sedan är det dags att fixa bromsarna. Roligt? Nja.... Nu kommer tankarna om en billig sista minuten resa utomlands..nån som är sugen?

Pinsam sanning

Blixthalka.....en spegelblank astfalterad bilväg i mörknet med bakomliggande tunga motorfordon...Massor av kurvor så att du absolut verkligen INTE kan öka farten även om du skulle vilja det för att bli fri från plågoandarna bakom dig.
Detta mina kära läsare, är Norrland under vintertid.
Som säkert de flesta av er redan vet har jag vinterdäck, men väldigt dåliga sådana. Jag har nyligen köpt nya, men ohändig som man är måste man ha lite hjälp för att få dem på plats. Så jag får gladeligen bokstavligen glida i väg till jobbet tills på Lördag då min kära fader ska få äran att hjälpa till med däckbytet. Jag vet att jag antagligen borde försöka lära mig detta själv, men tro mig..det är bäst att jag inte försöker mig på någonting jag inte behärskar.
Jag kan ju tydligen inte ens backa ut frå parkeringen utanför förskolan utan att backa in i andras bilar...jojomensan, ni läste rätt. Jag, Linda Wallin har backat in i en förälders bil..som tur är var detta en gammal skruttig bil och ägarinnan en väldigt förstående ägarinna, så det löste sig bra. Men gissa om jag var skamsen och förtvivlad hela helgen efteråt. Tydligen är jag inte den enda som har denna förmåga har jag hört och det ger mig tröst=).....
Jaja sådant som händer, bara att släppa och gå vidare....

Tack å hej!!!!!!!!

Stora förändringar kom i samband med förkylning.....

Sitter framför datorn och försöker plugga för allt vad livet har mig kärt. Inser dock att jag suttit och stirrat på skärmen i snart 4 timmar!!! Kanske dags att ge upp? Inte blev det bättre av att kroppen varnar om en analkande förkylning, så nu sitter jag här med ett glas echinacea ( hur skrockfull är man inte egentligen???).
Annars har det skett drastiska förändringar i livet..den annars så stadige kompanjonen Tomatsoppan blev i dag utbytt mot den nya friskare Blåbärssoppan. Kom inte och säg att jag sitter fast i gamla spår!!!! Nej nu är det dags för en Ipren och en kall ( och tom) säng.....hoppas morgon dagen blir lite mer kreaktiv.

känslofylld kväll

Alla helgona är en av de högtider som jag tycker mest om...det är en speciell och ro fylld känsla att gå omkring på kyrkogården och titta på alla ljus som brinner. Samtidigt är det även ledsamt att se alla gravar där inga ljus brinner alls.

Hörde av en pålitlig källa att pizzerian här nedanför min lägenghet anordnar pubkväll i kväll. Hmmm...Själv sitter jag och kollar på hundar på Blocket. Jag är ju, som de flesta vet inne på att skaffa hund. Men jag tror jag ska vänta tills min sambo åkte till Norge, då kan han inte säga nej =)....
.Till alla er där ute...ha en trevlig helg och ägna en tanke åt era nära och kära.

RSS 2.0