Trust a preeschool teacher

Hmm jag vet inte riktigt hur man tänker när man sätter upp 1,75 personal på 15 heltidsbarn??? Det låter inte riktigt rimligt i mina öron. Det är en himla tur att dem på fritids inte hade så många barn att dem kunde komma över och hjälpa oss denna vecka. Annars vet jag inte hur det skulle gå? Tror man kan säga att vi bidrivit en ur och skur verksamhet denna vecka=). Barnen har fått varit ute från tidig morgon till sen kväll med undantag från måltiderna då=). Det är ganska tufft för många av nutidens barn att inte få vistas inomhus framför tv´n  eller datorn hur mycket man vill. Och jag har sagt till min sambo att när vi får barn ska det inte finnas några data spel föränns dem är minst 6 år gamla, enligt mig behöver man inte spela dator när man är så pass liten. Det kommer dem hinna när dem blir äldre ändå. Nä utomhusvistelser och gamla hederliga aktiviteter är det som gäller.
Trust a preeschool teacher;)

Ännu en helg till ändo

Jaha då var ytterligare en arbetsvecka till ända och helgen är också snart förbi. Käns så trist när man ser vädret här utanför, hela året väntar man på sol och värme och så blir det en sommar med regn och blåst ist. Riktigt tråkgit! Snart är vi inne i augusti månad och då är det snart höst, fy!
I fredags hade jag och Linnea lite after work hemma hos ( stackars David som kom hem från norge samma kväll=) ). Det hela slutade på Byvallen där det skulle vara pubkväll, men var det egentligen det? Kom inte i håg att jag hörde nån musik eller så??
Och så himla roligt tyckte jag inte att det var där heller så David fick hämta hem mig vid 12 tiden igen=). Vaknade med huvudvärk på lördag morgon och gick omkring som en zombie hela dagen men det var det värt=). Vi var och fiskade en sväng på lördgaskvällen och jag fick faktiskt en aborre! Den största fisken fick jag!! Sedan åkte vi hem till Davids syster kille som fick filéa fisken åt oss som vi sedan stektet, mmmm!!!!!
I morse ( söndag) vaknade jag återigen med huvudvärk dock ej pga av alkoholintag denna gång, måste be sara om massage tror jag. I kväll vankas det egna gjorda fiskpinnar med stuvadspenat, det ska bli gott!!! Hemmabakat bröd har jag också gjort, den vart också riktigt lyckad måste jag säga.
Nej nu blir det en film i soffan innan vi ska ut på en spring runda.
 Puss å hejj!!

Härdalsyran 2009

Tack marie för en rolig helg=). Hoppas vi kan göra om det snart igen.

grymt rolig kväll=)

shit happens liksom

Efter en helg med massa partande kändes en måndag morgon med öppning inte så lockande. Och när väckarklockan ringde kan jag ju säga att jag inte var så värst pigg heller. Lite vimsig och något vimmelkantig cyklade jag i väg till jobbet där jag inte ens fick i gång kaffe bryggaren. ILLA!!!! Nåja, det löste sig efter ett tag och jag började så smått fungera igen. Eller åtminstone ett tag. Efterssom väder gudarna tydligen vaknat på helt fel sida i dag fick vi vänta med att gå ut tills vädretlugnat ner sig, vilket det naturligtvis aldrig gjorde. Så efter lunch när de allra minsta sov skickade vi ut de äldsta på dagisgården i full mundering. Som om det hjälpte? Dem kom in 45 minuter senare drypande våta och stelfrysna..jippie. Efter att ha släpat mig igenom en eftermiddag som aldrig verkade ta slut avrundade jag det hela med att slänga blöjpåsen i cykelkorgen och var nära att ist kasta ryggsäcken i soptunnan på vägen ut från parkeringen. Dags att åka hem? Ja, jag tror bestämt det. I morgon guldkantas veckan med ett häst pass från 8-17.30..men efterssom vi bara är 2,75 i huset denna vecka blir tiderna som de blev. Aja, jag får ju faktiskt en tidig fredag så jag ska inte klaga. Nä nu är det bäst att jag drar mig mot sängen medans jag fortfarande kommer i håg åt vilket håll den står...Shit happens liksom.
God natt god natt.....

åka karrusell i åska= dåligt val

Nu har jag snart avslutat min första vecka på det nya stället och jag måste erkänna att det hittills gått bättre än väntat. Även om jag fortfarande väntar och hoppas på glada nyheter snart måste jag försöka focusera mig på dagsläget. Kanske man ska bryta helt ett år och försöka hitta nå extra vid sidan om? Aja, nu måste jag lämna detta ämne innan jag blir alldeles galen.
I morgon kommer iaf min kompis marie hit och vi ska ha en grymt rolig helg tillsammans. Hoppas på bra väder bara, de senaste dagarna har bestått av åska och skurar utan dess like. Jag menar, man klan ju inte åkla karrusell i åska heller;).
Har bara lyckáts springa 2 ggr hitills i veckan, har ont i halsen . Det käns lit sådär men helgen är inte över än=).
Nä nu ska här firas yra..vi hörs efter helgen..puss å kram

ett fint minne från min semester

björnfesten med hålligång dygnet runt en hel helg. tror vi var 8 personer som sov i vårt hus denna helg=). tack alla för en jätte trevlig helg!

sveg

ingenting annat än bedrövligt!

Då var de det här med jobb. Jag har fortfarande inte hört någonting från jobbet jag sökt så just nu i skrivande stund jobbar jag på förskolan i bygden där jag bor. Men det käns frustrerande att inte få nå riktigt besked så man kan slappna av och fokusera sig på det man ska. Vad ska jag säga till de föräldrar där jag är nu? Hej, jag heter Linda och jobbar här tillfälligt eller ska jag säga att jag ska jobba där fram till jul fast jag kanske inte kommer att göra det? Jag blir så irriterad och det klandrar jag återigen HÄRJEDALENS KOMMUN för! Kan man skryta om mycket annat ska man väll ¨åtminstone kunna ha sådan pass framförhållning att tjänster ska vara klara innan semesterperioderna kommer??? Eller är det meningen att de stackars rektorerna ska behöva arbeta under sin semester som det faktiskt är i detta fall??? Ska det behöva vara så? Kommunen vet och har vetat ett bra tag nu hur barnantalet i förskolorna ser ut ett tag framöver så vad är problemet? Jag tror att det kanske är dags att ta pension  för de i styrelsen om det ska fortsätta så här. Jag har inte studerat i 3,5 år för att gå på korta vikariat hit å dit! Jag har väll också en framtid att tänka på, eller räknas inte det? Jag hoppas verkligen att jag får veta något innan veckans slut. Annars är det ingenting annat än bedrövligt!

Champagne, jordgubbar, konfektyrer och present!

Jag berättade i förrgår om att jag och david skulle åka i väg på en resa tillsammans. Här kommer en liten sammanfattning om vad vi gjorde=). När vi kom fram till sundsvall åkte vi in till shoppingcentrat birsta och gick i diverse trevliga affärer. När klockan slog 15 var det dags att checka in på vårt hotell ( som david redan bokat). När vi åkte upp på rummet fanns där en överraskning, förutom ett fräscht dubbelrum fick vi även champagne, jordgubbar och konfektyrer samt en lite present!  Vi njöt ett tag av drycken och det ätbara innan vi gick ut på stan för att kolla runt lite. Väl tillbaka bytte vi om och satte oss för att äta middag i hotellets resturang innan vi gick på bio ( vi såg änglar och demoner). Efter en mysig dag slocknade vi dirrekt när vi kom hem och sov gott tills morgonen där på. Efter en god hotell frukost och ut checkning åkte vi återigen in till birsta city för sista inhandlingar. Sedan åkte vi tillbaka till sveg igen. Detta var lätt en av de allra bästaste födelsedagspresenter jag fått!!!!
Vill ha mer!!!!

Att man kan ha sådan tur!!!

Jag har sådan ofantlig tur att jag lever med den jag gör, nån så omtänksam finns nog inte! I födelsedagspresent fick jag förutom ett presentkort på helkropps massage även en lyxig övernattning på hotell med bio och shopping, and it´s all on him! Känner jag mig själv däremot kommer jag ha svårt för att låta honom betala det jag handlar men jag tycker det var otroligt romantiskt av honom ändå!
I helgen var det festival här i sveg och vi var 8 inneboende hos oss hela helgen ( tur vi har hus). Av nån konstig anledning missade vi båda efterfesterna i vårt eget hus! Fråga inte hur det gick till, antar att vi var väldigt trötta helt enkelt.
Men vi hade det ruskigt roligt måste jag säga.
Nej nu måste vi ta och packa om vi ska komma i väg i tid imorgon bitti=).
Längtar jätte mycket!!!

Allsången på tisdag kväll

allsång på skansen..wow!

Stockholm sommartid...

Jag måste bara säga att stockholm är otroligt vacker under sommaren! jag var där under 3 dagar och hälsade på en kompis som nyligen flyttat dit. Ni kan ju förstå vilken kontrast det var mot för att bo i lilla sveg! Måndag kväll när jag kom dit gick vi ut på en resturang för att äta god mat och dricka lite vin. Sedan fortsatte vi till en rockpub på söder innan det hela avslutades på uteserveringen sommar med en natt drink. UNDERBART! På tisdag blev det shopping, samt allsång på skansken, det var otroligt roligt att få uppleva det live..Efter det givk vi på josefinas, en uteservering vid djurgården ( typ)..helt underbart..På onsdag var det dags för mig att åka hem så vi hann dessvärre inte med så mycket mer än att åka till bussterminalen.  Men jag hade en jätte rolig resa och jag älskar stockholm sommartid! En riktig upplevelse.
Nä nu ska jag ladda inför björnfesten här hemma, inte så stort som stockholm men men..det är alltid nått;).
puss å kram

RSS 2.0