Blaha blaha blaha

Att det tillkommer nya sysslor när man flyttar in ett hus var jag medveten om. Men ärligt talat hade jag glömt ( eller förträngt) hur stor tomten faktiskt är! Att kratta gräsmattan tog 3 dagar och då är inte allt riktigt krattat än heller ska jag tillägga. Sedan skall tarpphuset sopas rent från massa grus som ideligen dras in, man ska passa soptömningen, avverka döda grenar m.m. från eventuella plantage. Ja ni ser ju själv. Nu är det ju faktiskt som så att vi är 3 stycken som bor i detta hus så sysslorna bli väll lite mer uppdelad framöver. Men det käns riktigt skönt att ha något större, det var riktigt behändigt eftersom marie kunde få ett alldeles eget rum i helgen när hon var här. Vad mer har hänt  de senaste dagarna då? Tja, det har blåst ganska mycket i går och i dag och det har börjat sätta sina spår i mitt högra öra. Jag har väldigt lätt för öroninflammation! Toppen. Fattas bara det liksom.


Kampen mellan kille å tjej

Nu har jag blivit less på att tillbringa varenda "ensam" , så när min trogne kamrat marie ville komma på besök vart jag överlycklig! En riktig tjej helg med massa icke barnvänliga drycker väntar! På fredagen lagade vi till tacos och på lördagen väntas en eventuell utgång på den lokala orten sveg. Självklart snackades de livligt om killar och deras attityder till saker och ting. Killar, om ni läser detta så ta inte illa vid er, vi vet att ni också haft otaliga diksussioner om oss. Så alla är lika skyldiga till könens kamp i livet, ok? Nä nu börjar det balla ur totalt, vi stoppar här..puss å hej

Falska människor och riktiga vänner

Jag har tänkt mycket på det här med "vänner" på sistone. Hur vet man egentligen vilka som är ens verkliga vänner eller vilka som bara verkar vilja vara med en för att komma åt någonting annat? Jag har faktiskt lite funderingar på vilka som är mina RIKTIGA vänner och inte. Dem som jag är helt säkra på är sådana människor som bryr sig om mig och som jag vet finns där oavsett ( jag tänker inte nämna namn ni vet vilka ni är). Sen har vi några som jag umgicks ganska mycket med förut men som plötsligt slutade höra av sig och svara på mina sms, mejl mm. Vad är det frågan om egentligen? Jag undrar ju vad jag gjort för fel? Eller vart jag inte lika intressant längre kanske? Hade jag inte det de sökte? Jag kommer noga välja mina vänner framöver och det kommer bli människor som jag vet vill vara med mig för att de tycker om mig och den jag är.

22 år och näst intill utbränd

Nu har jag faktiskt unnat mig inte bara 1 utan 2 dagars semester! Har man jobbat året runt utan minsta antydan till semester så har man väll rätt att ta ledigt med gott samvete, eller? Men varför käns det aningen besvärande? Tanken på mina stackars kollegor som sliter med alla barnen medans jag är hemma och njuter stör mig! jag vet ju själv hur jag kan känna det i bland när någon av de andra kollegorna är ledig en dag och man går på en person kort. Jobbar man med 12 småa 1-2 åringar kan det vara ganska så kämpigt. Jag har pluggat 100% samtidigt som jag jobbat 100% på en förskola, går detta ihop? nja, det gjorde inte riktigt det kan jag säga. När det blev dags för mitt examensarbete var det väldigt nära att jag gick rakt in i väggen. Jag kunde inte sova om nätterna och oroade mig dygnet runt för att inte få ta ut examen lagom till jul. Nu ordnade allt sig till slut och jag fick min examen men under de 6 månader som jag kämpade och slet fanns det många stunder jag ägnade kvällarna åt att bara grina. Aja, nu ligger allt det där bakom mig och det är dags att börja se framåt nu. Och vad kan då vara bättre en en välförtjänd semester??? Jag ska enbart ägna mig åt mig själv och mina egna behov. Kanske jag kommer tillbaka på måndag med aningen bättre tålamod och ork än tidigare.

Fattig som en kyrkråtta!

Nu är påsken avklarad och det är dags att återvända till vardagen igen...Såg nyss att jag hade ca 1.700 att klara mig på tills nästa lön!!! PANIK!!! Vart fan tog alla pengarna vägen?????? Mår lite halv dåligt över detta eftersson ca 500 av dessa pengar är dit flyttade från mitt sparande konto ( fy mig!)....Men det har gått så sjukt mycket pengar till huset och alla tillbehör de senaste månaderna, så att kunna unna sig någonting käns inte ens värt att fundera på. För att göra lidandet lite mer uthållbart tog jag semester tors-fredag denna vecka...SÅ GÖTT DE SKA BLI! Ska försöka träna bort alla extra påskkilon med så är livet som de ska igen...tills dess, någon som bidra med lite pengar? Snälla?

Finns det "nyktra" högtider???

Nu är det äntligen dags för påsken 2009! Detta om något är enligt mig ett stort vårtecken! Nu har jag 4 dagar ledigt och ska spendera dessa på bästa möjliga vis, nänligen utomhus ( om vädret tillåter vill säga).  I morgon ska jag åka hem till ytterhogdal under kvällen för att träffa och festa med gamla bekanta på värdshuset. Har det blivit en slags tradition att man ska dricka alkohol vid påsk förresten? Och finns det egentligen någon högtid som man inte förknippar med alkohol? Detta var bara en tanke som ploppade upp nu helt plötsligt. Har varit påskärring i dag på dagis ( äntligen får man vara det igen;) ). Det blev en god påsklunch som var väldigt snarlik ett julbord....sedan avnjöts det godis i fulla drag! Nu sitter jag vid köksbordet och är alldeles snurrig av trötthet. Tror det enda rätta är att ta en liten tupplur så man orkar hålla ögonen öppna resten av kvällen.  Nu ska här firas påsk, hoppas ni gör detsamma!

Ros och tistel

Jag anade inte att man kunde sakna någon så här mycket Min sambo har varit borta i 3 dagar och jag saknar honom jätte mycket! Låter det toffelaktigt? kanske men i så fall är jag en väldig toffel med! Jag hade önskat att första veckan i vårt nya hem hade varit tillsamamns med honom. Annars har veckan guldkantats av möten och dåligt väder. I dag var det underbart väder och vad händer??? Jo, MÖTE!!!! Sedan vill jag ge en tistel till hantverkare som lämnar dörarr på vidgavel och som går in i andras lägenhgeter och använder deras toalett!  There, thats my night!


RSS 2.0