Jag fuskade bara liiite

Idag är det andra dagen jag går på LCHF och ärligt talat är det ganska svårt. I går tex åkte vi till leksand sommarland och vem blir inte sugen på glass och hamburgare då lixom? Nä jag fuskade faktiskt bara liite och tog en mjukglass. Mycke  grädde där i tänkte jag fast att dt även var socker i sket jag i ;).
Leksand sommarland var kul och dit vill jag åka flera gånger.
Nu sitter jag här och har jobbångest, första dagen efter semestern i morgon :(...NEJ!!!
Ge mig tillbaka mina 4 veckor...NU!
Men men bara en månad kvar nu sen drar jag :)! Åt bättre håll då enligt mig ;).


Kvarglömd i sängen

Någon vart kvarglömd i sängen i morse och denna någon var jag! Efter att ha sovit till 10-10.30 hela semestern bestämde vi att idag skulle vi minsann upp kl 8.
Klockan ringde och vi tryckte på snooze. Klockan ringde igen och åter tryckte jag på snooze. Ja så där höll vi på till halv 9 sedan tog sig sambon upp. Jag låg kvar och sa:
- snälla få upp mig med!
- jadå jag kommer strax svarade han och gick på toa, sen vidare in i köket och sedan så hörde jag bara en ytterdörr som smällde igen.
Hallå? Jag då? Nä jag fick minsann dra mig själv upp ur sängen. Nu sitter jag i soffan med en stor kopp kaffe och försöker vakna i. Vart sambon stack vet jag inte? Hmm...

I dag ska jag starta i gång med LCHF, inte för att gå ner i vikt utan för att alla som testat den metoden upplever sig mycket piggare och mår mycket bättre.
Ni kan läsa mera på www.lchf.se . En bra metod tycker jag, ingen svältdiet eller så utan mer en hormoniell kost och idag kickar jag igång..

spännande!

Hihi

Nu har veckan rullat in gång. Man känner att rutinerna börjar komma tillbaka efter semestern.
I dag har vi tex ägnat oss åt de rolioga sakerna som att måla, tvättat bilen, klippt gräset, tvättat och handlat. Ja sånt man alltid gör känns det som.
Jag var till myltan en sväng för att hälsa på, där fanns 1 personal och 2 (sovande) barn. Så jag gick igen.

Jag vill bara tillägga att jag drog hem vinsten idag...jag fick välja på att klippa gräs eller tvätta bilen. Jag tog bilen och gissa vem som nu får lata sig i soffan medans en annan viss person fortfarabde klipper där ute ;)?

Hihi

Counting the days

Vilken helg vi har haft det här i fjällen. Det har varit mysigt, men man kommer ju oxå komma ihåg den här helgen på ett tråkigt vis. Inte minst för alla otrevligheter som hänt i grannlandet utan för en del andra saker med. Mer behöver jag inte skriva för jag tror de flesta vet ändå. så oerhört tragiskt och ledsamt. Skänker en tanke till nära och kära åt dem det drabbat. 
Tillbaka till vistelsen här då iaf. Jag måste ju säga att det verkligen livar upp stämningen med ett litet barn i närheten. Full rulle hela tiden och nån tid för sömn finns inte på kartan!
Vi har gått två ganska så korta rundor uppe på fjället och uppehåll har vi haft under den tiden med. Helt fantastiskt! Att det regnat och åskat på kvällarna/nätterna gör väll inget? Då har vi ändå suttit inne och eldat, spelat spel och druckit/ätit massa gott. 
I morgon åker vi hem och jag går in på min sista semestervecka, känns ändå rätt ok. Nu jobbar jag bara 4 veckor till innan jag börjar på "ny kula" så att säga :). Längtar!

Over and out från Tänndalsfjällen :) 

Rabarber kväll

I dag har hela dagen handlat om rabarber, iaf känns det så.
Hittade ett enkelt recept på rabarberssoppa på ica som jag ville testa.
Så efter middagen har jag kokat rabarberssoppa och på resterna av rabarberna gjorde jag kräm.
Fast när jag tänker efter har jag hunnit med lite mer än bara rabarber. Jag har sprungit, tvättat, diskat, handlat..ja ni vet det vanliga ;).

Nu ska jag smaka min  nya kräm :)

Och dagarna de går

Dagarna här i semestertiderna knatar vidare och idag är det alltså måndag.
Regn och rusk har vi h'är hemma, inge vidare semester väder!
Men i brist på sol och bad har vi roat oss med massa annat. I dag var vi till Ekbergs i vemdalen och sedan till vemdalia huset. I morgon åker vi til Loos gruvan för inspektion ;). så dagarna knatar vidare ändå. Och till helgen åker vi tillsammans med Davids familj till Tänndalen för att leva fjälliv.

Ja och så har vi tagit tillfället i akt att ha en rejäl utrensning av alla dessa förrådsutrymmen i källaren. Och det är ca 4 st stora rum de minsann! Men nu är det iaf rent och fint.
Min önslan just nu är att solen kommer tillbaka så jag får bada och sola åtminstone liiite innan jag ska börja jobba igen.

Puss puss

Toppen

Nu var det ett tag sedan det vart ett inlägg här. Och det beror på att vi varit på semester i den vackra huvudstaden en vecka :).

Björnfesten var förra helgen och som vanligt var det över 30 pers här som mest och en massa tok hände. MEN roligt var det ;).

Ok på måndag förmiddag åkte vi alltså ( i min bil utan ac) mot sthlm. Vädret var fint och varmt så vi stannade först i Bollnäs och åt lunch och sedan en gång till i Tönnebro för att sträcka och lufta oss.
På kvällen när vi kom fram till hotellet som låg vid kungenskurva åt vi middag med Davids pappa i det stora köpcentret alldeles intill. Vi strosa i affärer  ett tag och sedan följde vi Stefan till dit han bor. Vilket bara låg max 2 mil i från oss.
Vi slocknade som sälar den natten.

På tisdag morgon kom Stefan och hämtade oss ut till Nynäshman. I dag skulle vi åka båt i skärgården.
Vädret var växlande sol och molnigt men varmt. Jag solade och grabbarna turades om att styra båten. Vi åkte ca 6 mil den här dagen och fick bla se Marinbasen på Muskö. Ett berg där dem sprängt ut och gjort som ett samhälle inuti. Detta var topphemligt tills nyligen. Vi tuffade på och jag fick vara med om några riktigt stora vågor utanför Gåsefjärden! Hjälp så rädd jag var ett tag, jag satt på golvet inne i kabyssen.
Vi var hemma runt 10-11 tiden på kvällen.

Onsdag: Detta skulle bli vår enda shoppingdag i huvudstaden så vi gick runt i två olika köpcenter och handlade relativt lite. Sedan styrde vi bilen mot Södertälje där vi skulle äta middag med Stefan. Vi hittade en jätte charmig restaurang intill slusskanalen där vi åt en superb middag! Jo det kostade där efter ;).
Åter på hotellet vid 22 snåret,

Torsdag: Wasamuseet och Grönan tillsammans med Stefan och senare även sara och Christer och Lilla Svea :).
En hel dag med en massa karusellåkande och smaskande på allt möjligt gott. Lilla Svea knep fast sina små händer i karusellerna och sa bestämt: NEJ! När det var slut på det roliga. Go smulan :).
Jag och Sara klarade spökhuset utan att skrika som barn.

Fredag: Panik shoppande och sen åkte vi hem. Vi har haft en toppen vecka! Nu hoppas vi bara att det fina vädret följde oss hem.





En underbar dag

Efter att ha jagat paket en hel vecka ger jag nu upp.
Jäkla leveransbud som slarvat bort MIN födelsedagspresent nån stans i sverige!!! Grr!

I dag har det varit helt underbart ute och jag har stekt i solen nästan hela dagen. På kvälls sidan vart det middag på myrgränd och ett kvällsdopp på sandtjärn. Det var faktiskt varmare än jag trodde.
Hmm när jag tänker efter har det blivit en hel del glas vin på sistone ( middagar hit å kalas dit) och det lär ju inte minska i helgen heller. MEN är det semester så är det! Får ge fanken i vinet efter smestern ist ;).

Nä nu ska jag njuta av en lugn kväll i soffan innan sängen kallar.

Förresten så ser jag inget fel i att uttrycka sitt medlidande med personer man tycker om, gör inte alla det??? Om det inte går dem vägen så att säga? Det måste väll finnas annat att lägga energin på än det JAG skrivit här?


Puss å hejj


Here I come!

Det är måndag och jag är ledig :)!!! Så himla gött at ha semestter!!!!!
Bara för att vi kan och vill drar familjen till Ikea idag.
Ikväll lämnar jag byn och drar hemåt  mot sveg igen, hoppas det ligger nå kul i postlådan idag!

Nu kallar privat chaufför wedin på oss så det är väll bäst vi går ut. Här ska dras många kort i dag ;)!!!
Sundsvall, here I come!

Dagen efter

I går firade vi alltså min ena morbror som fyllde 50 i torsdags.
Det var trevligt och jag tror han uppskattade dagen och kvällen.

I dag då? Vädret har inte varit det bästa men jag och lillebror Patrik lyckades ändå fördriva eftermiddagen.
Vi badade i poolen och slängde käft med varandra, precis som det ska vara.
Dagens bild är på mig och bror.


Kvällens lista

Dissa och Hisa får det bli:

Dissa:

Tidsoptimister: Blir ALLTID stressad av sådana!

Getingar: Fortfarande allergisk och livrädd för dem

För mycket sprit i kroppen: Då mår man dåligt dagen efter och en del blir bara såå dryga när dem är full.

Regn: I för stora mängder blir det enbart trist och blött.

Gamlingar i trafiken: Det borde finnas en åldersgräns för körkort. Vissa segar sig fram längs vägarna och skapar en stor kö bakom sig.

Hissa:

Sådana som kommer i tid ELLER i god tid innan utsatt tid.

Radar: Utlånar getingarna, min bästa vän för tillfället.

Alkohol: Kan i viss mängd förgylla en kväll.

Bra förare: Då känner man sig säker i sätet.

Sommar: Den underbaraste tiden på året!!!


Sååå nu ska jag fira morbror Tore som fyller 50...Hipp hipp!

RSS 2.0